HAYATTA BAŞARININ TEMELİ ANAOKULU EĞİTİMİ!
HAYATTA BAŞARININ TEMELİ ANAOKULU EĞİTİMİ!
Her çocuğun kendisine özgü yüksek bir potansiyeli vardır. Önemli olan çocukların doğal yatkınlıklarını, potansiyele dönüştürecek mutlu öğrenme deneyimidir.
İşte bu nedenle anaokulu müfredatımızı ve tüm öğrenme süreçlerini “Çocuk Merkezli Tasarım” anlayışı ile oluşturduk. Çünkü biz bugünün çocuklarını, modern çağın doğru temsilcisi olarak yetiştiren, öğrenmeyi onların gözünden yorumlayan bir tasarımla hareket ediyoruz.
Başarının temel disiplinleri arasında yer alan fen ve matematiği bilimsel düşünme becerileriyle birleştiren GEMS, kaliteli ve esnek bir ders programıdır. Küçükler yaşlardan itibaren çocuklarımıza, matematik ve fen derslerini eğlenceli etkinliklerle sevdirerek, bilimsel odağı olan bir öğrenme deneyimi yaşatıyoruz.
Öğrencilerimizin ön planda olduğu GEMS etkinlikleri ile simetriyi uğur böcekleriyle kavrıyor, kamuflajı kelebeklerle keşfediyor, legoları kullanarak penguenlere evler tasarlıyoruz.
Çocuklar, yetişkinlere oranla daha hızlı ve daha kalıcı öğrenme kabiliyetine sahiptir. Bu bilinçle hareket eden Kavramda, anaokulu eğitimini İngilizce merkezli planlıyor ve öğrencilerimizi daha etkin bir yabancı dil kullanımıyla buluşturuyoruz.
Yaş gruplarına yönelik somut verilerle oluşturduğumuz ders programlarımızı, 4 yaş grubunda haftada 12 saat, 5 yaş grubunda haftada 14 saat olmak üzere İngilizce dersi ile zenginleştiriyoruz. Oyun ve diyaloğu temel alan İngilizce eğitimimiz ile iletişimin devamlılığını sağlıyor, İngilizcenin çocukluğuna iniyoruz.
Okul ortamı, sınıf ortamı ve iletişim ortamı öğrencilerin keyifle dahil olacağı bir yaşam alanı olmalıdır. Bu eğitim anlayışıyla hareket eden bambaşka bir Kavramda öğrencilerimizi; bilim, sanat, sağlık, uzay ve canlılar gibi ilham verici temalarla tanıştırıyoruz.
Gerçek ve kalıcı öğrenmeyi sağlayan etkinlikler ve eğitim materyalleriyle zenginleştirdiğimiz temalar kapsamında, öğrencilerimize, içinde bulunmaktan mutluluk duyacakları bir anaokulu ortamı sunuyoruz.
Anaokullarımızda eğitim alanlarını planlarken öğrenme köşelerine değil, iletişim çemberlerine yer verdik. Çünkü her bir çocuğun öğretmeniyle ve arkadaşlarıyla kurduğu bağın, başarıda önemli bir role sahip olduğunu biliyoruz.
Merak Atölyeleri, Oyun ve İş Birliği Aktiviteleri, GEMS Etkinlikleri, Sorgulama ve Planlamaya Yönelik Sabah Toplantıları, Farklılıkları Geliştiren İletişim Çemberleri, Haftanın Sergisi gibi eğitim rutinleri ile öğrencilerimizin düşünme, sorgulama, planlama ve değerlendirme becerilerini geliştiriyoruz.
Öğrencilerin gelişimini anlamanın yolu, düzenli ölçme - değerlendirme çalışmaları organize etmekten geçer. İşte bu sebeple Kavramda; okul psikoloğu, İngilizce öğretmeni ve sınıf öğretmeninin değerlendirme raporlarından oluşan verilerle hareket ediyoruz. Okulun hem aile hem öğrenciyle olan bağını güçlendiren oyun temelli değerlendirme çalışmalarımız ile her çocuğun gelişimini, tüm gelişim alanları hakkındaki somut verilerle yorumluyoruz.
Tüm bunlara ek olarak düzenlediğimiz Portfolyo Günleri ile öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı çalışmaları Gelişim Dosyasında bir araya getiriyor, onlara öz değerlendirme becerisi kazandırıyoruz. Çünkü başarıya ulaşmanın sırrı, hedeflerine ne kadar yakın olduğunu iyi bilmekte saklıdır.